Sponsori

 

Publicitate

Utilizatori online

Avem 39 vizitatori online
Iuliu Rosiianu si Adrian Ster la CFR Cluj PDF Imprimare Email
Luni, 07 Ianuarie 2013

b_150_0_16777215_0___images_stories_galleries_2012_08_31_tp03_DSC_0694.JPGInceputul de an aduce surprize in perioada de transferari, Iuliu Rosiianu si Adrian Ster, de la Salina Ocna Sugatag, fiind primii vizati de CFR Cluj Napoca pentru intarirea lotului, in vederea castigarii suprematiei judetului Cluj, in competitie cu Ardealul Cluj Napoca.
Iuliu Rosiianu, portar la echipei Salina Ocna Sugatag ’99, remarcat in meciurile de campionat, turnee si Cupa Regiunilor, competitie care conteaza pentru formarea echipei nationale a Romaniei Uder ’15, a fost solicitat de campiona en-titre a Romaniei la categoria de varsta de 13 ani, pentru evolutiile sale foarte bune atat in campionatul juniorilor “C”, cat si in “Cupa Regiunilor” si numeroaselor turnee la care a obtinut titlul de “Cel mai bun portar”.


Aflat in competitie cu Salina Ocna Sugatag pe primul loc in campionatul juniorilor “C”, cu sanse la castigarea titlului de campioana judeteana, Adrian Ster a intrat in vizorul celor de la CFR Cluj Napoca si datorita evolutiilor sale foarte bune in meciurile amicale desfasurate impotriva CFR-istilor, cat si golurilor inscrise in poarta lor.
Ultima isprava a mijlocasului central de la Salina Ocna Sugatag, Adrian Ster, si anume, castigarea titlului de “Cel mai tehnic jucator” al turneului de la Debrecen, desfasurat in decembrie 2012, au facut ca echipa clujeana sa isi doreasca achizitionarea sa inca din aceasta iarna.
b_150_0_16777215_0___images_stories_galleries_2012_salina.jpgCa exodul fotbalistilor talentati din Maramures spre alte echipe, cu conditii superioare de pregatire si performanta  continua, este din cauza ca, inca, dupa 22 de ani, indiferenta autoritatilor si oamenilor de afaceri potenti ai judetului Maramures, fata de tinerele talente, fac posibila impanzirea echipelor din intreaga tara cu talente nascute si crescute in Maramures, in loc sa joace si sa apere culorile orasului in care s-au nascut si crescut.
Din pacate, pentru iubitorii fotbalului si in general al sportului din Maramures, nu exista in viitorul apropriat nici o speranta ca vreo echipa a orasului si judetului Maramures sa poata oferi bucurie si mandrie orasului, cu singura exceptie care se numeste Stiinta Remin Baia Mare, echipa arhi-sponzorizata de Consiliul Judetean Maramures, datorita ex-consilierului judetean Calin Matei, presedintele clubului.
Fara un proiect concret, la care sa adere oamenii de sport, autoritatile locale si toti iubitorii sportului din Maramures, care sa adune la un loc cele mai mari talente ale sportului maramuresean in toate domeniile sportive, cata vreme dezinteresul fata de sport se manifesta pana la cele mai inalte niveluri, Maramuresul se va zbate in intuneric, si cele mai mari talente vor continua sa-si caute implinirea profesionala pe alte meleaguri.
Daca, a investi in viitorul tinerilor nostri, care se remarca in diferite domenii ale vietii sociale si sportive, nu este o prioritate, incet-incet, vor disparea din viata sociala a orasului si judetului si ultimele manifestari cultural-sportive care dau sarea si piperul, cum se spune.
Sa privim indiferenti, in continuare, cum baimarenii nu se pot regasi in viata cultural-sportiva a propriului lor oras si sunt nevoiti sa migreze spre alte zari, acolo unde sunt apreciati la adevarata lor valoare.
Sa continuam sa speram ca noaptea va dura cat mai mult si ca nu va veni vara cu ceasurile de ziua, pana spre seara, sa fie nevoita Primaria sa cheltuiasca sume exorbitate pe milioane de ledu-ri care aduc lumina in orasul nimanui.
Dar lumina implinirii profesionale a tinerilor nostri cine le-o va aduce?
Catalin Chereches…la al XIII-lea Congres!!!

 

Ultima actualizare în Luni, 07 Ianuarie 2013
 

Parteneri

 

  

 

 

Facebookfcsalina.ro Web analytics


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS. Copyright 2011-2012 FC Salina