Sponsori

 

Publicitate

Utilizatori online

Avem 34 vizitatori online
Ai cui sunt juniorii Maramuresului? PDF Imprimare Email
Joi, 15 Noiembrie 2012

b_150_0_16777215_0___images_stories_galleries_2012_sigla_ajf.pngA doua etapa din cadrul “Cupei Regiunilor” la fotbal juvenil, una contand pentru formarea echipei nationale Under’14, s-a desafasurat la Baza Sportiva “Tineretului”, din Oradea.
Asa dupa cum v-am informat, Selectionata Maramures’99 a suferit primele infrangeri in acest campionat, cu selectionatele similare ale judetelor Bihor si Satu Mare, asta dupa ce, in prima etapa a competitiei, juniorii nostri au avut evolutii foarte bune, reusind o victorie si un egal.
Din punct de vedere al organizarii competitiei la Oradea lucrurile nu au stat bine deloc.
Copiii au fost tinuti intr-o ploaie rece si deasa, pe o temperatura de 9 grade Celsius, la poarta Liceului cu Program Sportiv, au fost chemati la ora 13.00, cu intentia de a incepe jocurile la ora 14.00, dar meciurile au inceput abia la ora 15.00, in vestiar trebuia sa stai imbracat, ca nu cumva sa racesti din cauza ca incalzirea nu a fost pornita decat tarziu.
Toate aceste lucruri ar trebui sa conteze in fata factorilor de decizie din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, care vor trebui sa ia in considerare toate aceste aspecte, atunci cand Bihorul isi va exprima dorinta de  a organiza vreun turneu final, la diferite categorii de varsta.
Sa mai spunem doar ca suprafata pe care s-a jucat a fost una sintetica, o suprafata care nu corespunde competitional, daca luam in considerare ca nu s-au indeplinit conditiile unor meciuri de fotbal pe teren de iarba, cum ar fi fost normal, si cum, de altfel se joaca in celelalte doua judete, respectiv Maramures si Satu Mare, juniorii bihoreni, avand clar avantajul terenului, daca tinem cont ca este suprafata unde ei se antreneaza in fiecare zi.
Lucrul acesta s-a si vazut, Selectionata Bihor’99, obtinand doua victorii clare.
Dincolo de aceste aspecte negative, venite dinspre organizatorii celei de-a doua etape a “Cupei Regiunilor”, cu tot respectul cuvenit fata de Cristian Balaj, se cuvine sa aratam CARTONASUL GALBEN, Asociatiei Judetene de Fotbal Maramures, pentru indiferenta acestui for judetean fata de imaginea cu care copiii se prezinta la competitii zonale sau regionale cand vine vorba despre reprezentarea judetului.
Este inadmisibil sa trimiti niste copii sa joace fotbal si sa reprezinte judetul Maramures, imbracati in tricouri pe care scrie “Sporting Recea 2012” si nu scrie, spre exemplu, AJF Maramures.
Este inacceptabil sa pui pe drumuri, copii de 13-14 ani fara macar sa le dai o masa, sa ai pretentia ca acesti copii sa nu fie alimentati 12-13 ore decat cu sandvisuri pregatite de acasa de fiecare parinte.
Te doare sufletul sa vezi juniorii Maramuresului trecand prin acest calvar, din cauza ca nu exista interes din partea AJF Maramures.
Daca mai punem la socoteala ca in aceasta lume a fotbalului juvenil, toti oamenii care se ocupa de fenomen stiu foarte bine cine se ocupa de destinele fotbalului maramuresean, si toata prestanta lui Cristi Balaj, arhicunoscuta, este aruncata in derizoriu de imaginea unei echipe judetene a nimanui.
In aceasta faza a “Cupei Regiunilor” se desfasoara trei etape, din care una la Baia Mare.
Nici in prima etapa la Carei, si nici in a doua etapa de la Oradea, aceste sperante ale fotbalului maramuresean, nu au beneficiat de vreo masa, pe care ar fi meritat-o.
Cristian Balaj este cunoscut si prin capacitatea sa de a conduce nu numai o Asociatie Judeteana de Fotbal, dar este si un bun manager la firma sa.
Sunt absolut convins, ca atunci cand un angajat al firmei sale, se deplaseaza in interes de serviciu in tara, acesta beneficiaza de o diurna, din care poate servi macar o masa.
Nu vreau sa insist sau sa creez, sa zicem, o falsa problema privind lipsa fondurilor de la AJF Maramures, dar pot sa constat doar, ca atunci cand s-a inaugurat noul sediul AJF, cu fast si invitati de seama, au existat o serie de bagatori in seama, care au iesit in fata doar la asemenea manifestari, unde se bea si se mananca gratis, la masa celor “faimosi”.
De doi trei ani, de cand “Cupa Regiunilor” se desfasoara in acest format, un singur rand de echipament pe an, daca s-ar fi putut achiziona  de AJF, sa zicem, din sponsorizari, astazi toate selectionatele Maramuresului ar fi avut echipament de joc, si ce placere mai mare pentru copii decat sa scrie pe spatele tricourilor “MARAMURES”.
Bine ca, toti pseudo-arbitrii locali, au echipament pe care scrie “AJF Maramures”, si nu ma intereseaza daca si-l achita singuri sau nu, dar cei care participa la competitii zonale si regionale si reprezinta, pana la urma, si imaginea lui Cristi Balaj, sunt juniorii nimanui.
Ar simti si ei, o mandrie si o responsabilitate fata de acest nume, si ce reprezinta el, pentru noi toti cei care traim si muncim pe aceste meleaguri.
Asadar, dezinteresul impardonabil maniestat de Asociatia Judeteana de Fotbal, de cei care se ocupa de fotbalul juvenil din judet au pus o pata neagra, pe imaginea si prestigiul, presedintelui sau, Cristian Balaj.


Autor: Ioan Ster

 

Parteneri

 

  

 

 

Facebookfcsalina.ro Web analytics


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS. Copyright 2011-2012 FC Salina